Wednesday, June 10, 2009

Sloveenia/Horvaatia

Sloveenia/Horvaatia
Ljubljana
Nagu me olime Ljubljanasse jõudnud, eksisime kohe ära, ei leidnud oma hosteli üles ja kuna, see kes juhtis oli natuke ohmu, siis olime natuke tigedad kõik, aga kõpuks leidsime õige koha üles( üks asi, mida ma sellel reisil õppisin on see, et kui midagi ei tea siis on alati kasulik kelleltki küsida, asjad saab nii väga kiiresti korda). Hostel oli tagasihoidlik, aga vähemalt oli ainukesed oma korrusel, seega mina olin rahul.
Kui hostel leitud läksime linnaga tutvuma. Esimese asjana külastasime lossi, mis asub mäe otsas- ei jätnud erilist muljet ja vaade oli ka nagu ta oli. Linna võlud avaldusid alles siis kui jalutasime mööda imeilusat vanalinna. Ljubljana on selliine väike pealinn, rahuliku eluga.

Zagreb
Teisipäev oli Zagrebi päralt.Inimesed olid väga lahked ja rääkisid hämmastavalt hästi inglise keelt. Kohe kui linna jõudsime küsisime teed ja üks vanem mees alguses juhatas kaardil teed, aga lõpuks sõitis meie ees ja juhatas meid kohale :)
Kohe peaksin ära märkima, et minu jaoks oli natuke igav linn. Jõudsime sinna kuskil keskpäeval ja põhilised objektis said paari tunniga üle vaadatud ja hea meelega oleks kohe Budapesti suundunud, aga meil oli hostel broneeritud. Seega jalutasime niisama ringi. Linn oli keskelt päris ilus, aga kui juba natuke väljas, siis ikka suhteliselt kole.
Õhtul otsustasime minna vaatama mingisugust lossi, mis asus ei tea kus, aga oli reisijuhis kirjas...Luciele meeldisid sellised asjad ja siis tahtis hirmsasti minna. Ok, loss oli lõpuks ilus ja vaade ka hea, aga selle leidmine ja pärast tagasitee leidmine võttis nii palju aega ja kõik olid lõpuks üksteise peale natuke tigedad.
Igatahes lõpuks leidsime hosteli üles ja olime valmis Budapestiks... Ahjaa, järgmine kord tahaksin minna rannikule- Horvaatia on ikkagi randade poolest kuulus.

No comments: