Wednesday, June 10, 2009

Austria


Austria
Viin
Viimaseks riigiks oli Austria. Esimene linn pealinn Viin, mis oli minu jaoks Budapesti järel teine lemmik.
Meie hostel oli seekord linnast natuke välajs, aga Viinis on hämmastavalt hea ühistransport, kasutasime päevapiletit ja saime seda kasutades mugavalt igale poole.
Linnas on iga nurga peal mõni ilus ehitis, hämmastav. Ainuke asi, mis häiris oli see, et igal pool oli mingisugune ehitamine ja seda oli veidi rohkem isegi kui teistes linnades. Hea oleks olnud minna kontsertile, aga polnud sobivaid riideid ja kallis ka.
Lemmikkohaks oli Schönbrunn- loss väga ilusa aiaga, meeldis seal jalutada.

Linz
Järgmine päev algas halvasti, Lucie oli suutnud gps'i ära kaotada. Kogu päev olid pinged õhus, aga vähemalt nägime veel uusi kohti. Linz oli meie lühike peatumiskoht enne Salzburgi, kus veetsime tunnikese.Väike linn, palju vaadata ei olnud, aga vähemalt sõime Linzer torte't.

Salzburg
Kahjuks meie viimane peatuspaik, kus me veel ööbisime. Just enne Salzburgi jõudmist hakkas hullusti sadama ja siis oligi nii koge see aeg seal sadas. Ja isegi siis meeldis mulle see linn. Ainuke asi oli nüüd see, et me olime nüüd prantslastega tülis ja jalutasime mööda linna eraldi. Salzburg on imeline- mäed ümberringi, ilus loss, vanad tänavad, ahhh...nii kahju, et sadas. Kui oleks võimalik, läheks sinna igal juhul tagasi...

LÕPP
Õnneks saime õnnelikult Furtwangnisse tagasi, kuigi meid ähvardati maha jätta Austriasse. Ja kahjuks jäid Innsbruck ja Liechtenstein külastamata...:(

Kokkuvõttes oli reis väga hea, kui ainult mõned seigad välja jätta. Reisimine on nii hea...

No comments: