Wednesday, October 8, 2008

International week--abi vaja

Oktoobri lõpus on tulemas meil siin rahvusvaheline nädal, kus tuleb oma maad tutvustada. Mina olen ainuke Eesti esindaja ja pean nüüd välja mõtlema, mida seal näidata.
  1. Mida süüa pakkuda?(Ema saab pakiga saata)
  2. Millist muusikat lasta?
  3. Millist filmi nt näidata natuke?
  4. Millistest piltidest postrid teha?(Koolis saab tasuta printida suuri postreid)
Oleksin väga tänulik abi eest....

4 comments:

Anu said...

1. Igast kamatooteid (kamašokolaad, batoonid jne), osade jaoks on eesti jogurtid ja kohukesed ka väga "eksootilised". Siis Kalevi šokolaad. Väga tume leib (et need lääneeurooplased ja muud näeksid milline TÕELINE leib välja näeb). Joogist muidugi kohustuslik Vana Tallinn ja vb mingi eesti õlu? Verivorstiga vist traumatiseerida poleks vaja?
2. Ans-Andur, Pia Fraus, Tartu Popi ja Roki Instituut, Vaiko Eplik & Eliit, Jaan Tätte. Vanematest Viimse Reliikvia soundtrack, Vennaskond, J.M.K.E., Röövel Ööbik (listisin siia kõik, kes esimese hooga pähe tulid). A ja veel üks võimalus on kõik need Veljo Tormised ja Erki-Sven Tüürid. Viimane võimalus on see võidueurolaul (kui sa väga desperate oled)
3. Ma arvan, et ikka mingit uuemat, Viimne Reliikvia on küll väga tore film, aga ma ei tea kuidas ta sinu üritusele sobiks ja Hukkunud Alpinisti Hotell on võibolla liiga sürr. Uuematest on palju valida - Sügisball, Magnus, Nuga, Klass on vist kõik DVD-l väljas ja kui sa ainult ühte näitad, siis ei saada aru, et need kõik nii ühesugused on ;) samas sa masendad kõik nii ära. Aaa, Leiutajateküla Lotte on ka üks võimalus. Üldse, eesti animatsioon on suht kuulus osades ringkondades, nii et sealt saab valida.
4. Kindlasti selline ilus ülevaatlik pilt Tallinna Vanalinnast (nt mõni Toompeal tehtud, kus kõik punased katused ilusasti näha), siis mõni looduspilt, nt mõnest jaanipäevast, koos lõkke ja loojuva päikese ja selle suure kiigega või siis lumisest loodusest. Vb mõni kollaaž "kuulsatest" eestlastest kui viitsid Photoshopiga jännata (a la Carmen Kass, Arvo Pärt, mõni sportlane jne). Siis nt pilt rahvast täis Lauluväljakust, siis saad öelda, et u 1/4 kogu elanikkonnast on seal ja kõik ahhetavad :)
Loodan, et said ideesid.

Liis said...

Aitäh, sain mõtteid, nüüd pean välja valima, mida seal täpselt teha...:)

laanekass said...

1. Jookidest mida turistidele kindlasti pakutakse on ka Kännukukk, eriti magus liköör, mille suhkur lausa põhjas :D
2. Jäääär, koikson, sellisemad rahulikumad variandid, padar
3. Filimide valik oli eelmisel päris hea, oleneb millal see nädal on, sobob vb ka lepatriinude jõulud animatsioonidest.
4. Eesti loodus on piisavalt erinev, väikelinnad, jõekesed, meri, ja tähtedega taevas ja suvised valged ööd.

Jõudu ja lõbusaid elamusi
Heleen

voodiloom said...

1) keedukartul heeringa sibula hapukoore kastmes + viru valge
2) Kerli kõiv on ju tegelt eesti artist :D ja padar ofkoors
3) "Tallinn pimeduses"; Nukitsamees
4) Vanalinn, ja sis võid pärnu pilte ka panna ju.