Monday, April 6, 2009

Nürnberg

Nürnberg
Sellel nädalavahetusel toimus minu jaoks selle semestri esimene ekskursioon. Seekord siis Nürnbergi, mis ei ole Furtwangenist väga kaugel, umbes 350 km.
Tegemist oli 2-päevase reisiga, mis sai alguse laupäeva varahommikul.( Seekord oli väga hea minna, buss läks praktiliselt maja kõrvalt). Ilma suhtes olin väga kahtleval seisukohal, mida selga panna:) Furtwangenis oli külm...
Umbes kell 12 jõudsime Nürnbergi, kus päike paistis ja oli peaaegu lühikesekäise ilm:) Kohe hilise kevade tunne tuli peale:) Alguseks läksime hosteli, mis asus linna keskel väljast ja esimesest korrust vaadates erakordselt ilusas majas. Toad niiväga head ei olnud, aga magatud sai.( 5 inimest toas)
Kui olime asjad tuppa ära pannud algas linnaekskursioon, saime hea ülevaate kogu linnast, aga jama oli selles, et giid kippus natuke liiga palju ja liiga vaikselt rääkima. Kui linn sai üle vaadatud sai mindud muuseumi(oh jah... kohutavalt ebaõnnestunud ekskursioon oli). Giid rääkis väga vähestest asjadest, aga liiga liiga põhjalikult.
Peale ekskursioone saime vaba aega nautida:)
Teisel päeval oli ette nähtud veel ekskursioone- alguses lossi hosteli kõrval, mis osutus väga huvitavaks, sai näha ilusaid vaateid linnale ja oli ka näha kevade algust:)
Lõpetuseks oli midagi, mitte niiväga huvitavat- natsidega seotud vaatamisväärsused, aga enamikku neist vaatasime ainult bussist ja peale seda algas tagasitee...
Furtwangenisse jõudes kohtusime taas oma sõbra lumega:)...

No comments: